Kevättä kaupungissa

Aurajoki on yksi niistä seikoista, joiden johdosta Turku on tosi mukava paikka olla. Kyllä jokirannassa kelpaa! Talvella siellä ei tule hengailtua kuin satunnaisesti, mutta säiden lämmetessä joki alkaa taas vetää puoleensa. Tässä päivänä eräänä kuljeskelin pari tuntia rantoja pitkin, ensin tätä puolta sataman suuntaan, sitten toista puolta takaisin, ja havainnoin matkalla kevään merkkejä.

Joki oli jo pitkälti vapaa jäistä, mutta yöpakkanen oli vetänyt pinnan riitteeseen. Naurulokit olivat jo ottaneet tilan haltuun. Jokunen kalalokki ja yksinäinen harmaalokkikin oli paikalla. Tavallisia ankkoja uiskenteli joessa, mutta talven yli Förin aukolla viihtynyttä tavia ei enää näkynyt. Sää oli hurjan tuulinen ja kuiva, joten hengittäminen ei ollut erikoisen mukavaa, mutta auringonpaiste ilahdutti.
Kevät koittaa Aurajoelle! Tiedättekö muuten, miten jännä ääni syntyy, kun tuuli hajottaa riitettä?
Maanantaina kävin Runosmäen marketilla käyttämässä äänioikeuttani ja kotiin kulkiessani kohtasin ensimmäiset leskenlehdet näillä nurkilla. Niitä oli kyllä tullut vastaan jo aiemmin yliopiston pihassa, mutta Runosmäestä en ollut vielä löytänyt. Laulavien peippojen määrä lähiössä

Lue koko postaus tästä