Kiinnostavimmat markkinat, puodit ja myyjäiset joulun hankintoihin

Joulunaika on täynnä tunnelmallisia markkinoita ja myyjäisiä. Tietyissä tapahtumissa käyminen on muodostunut minulle jo perinteeksi, mutta niiden lisäksi tulen joka vuosi bonganneeksi yhä uusia mielenkiintoisia vaihtoehtoja, jotka sitten merkitsen kalenteriini. No, en tietenkään ehdi kaikkialle, eikä se ole toki tarkoituskaan, mutta tykkään silti laitta menovinkit ylös, jos vaikka sattuukin sellainen hetki, että voisi lähteä. Tänä vuonna listani alkaa olla jo nyt aika kattava, joten ajattelin jakaa sen.


Hyvät joulumarkkinat tarjoavat mahdollisuuden päästä ostamaan pienten paikallisten tuottajien ja käsityöläisten tuotteita sen sijaan, että shoppailisi marketista halpatuontimassatuotantotavaraa.  Jos siis on tarpeen hankkia jotain jouluksi, markkinat ovat oiva tilaisuus. Pitää tietysti olla tarkkana, ettei päädy markkinatunnelman viemänä tekemään tarpeettomia heräteostoksia tai vaikkapa sorru ostamaan tuontikrääsää vain, koska sitä myydään ylihintaan kotimaisen käsityötavaran rinnalla. Alkuperän tiedusteleminen tulee minulla onneksi jo selkärangasta.

Kun lisään markkinoita, myyjäisiä ja puoteja listalleni, pidän paikallisuutta ja käsityöläispainotteisuutta olennaisimpana seikkana. Mitään muuta varsinaista logiikkaahan minulla ei ole siinä, mitä listalle päätyy

Lue koko postaus tästä