Kiirastorstaiajelulla Garachicossa

Käytiin eilen kiirastorstaina Garachicossa, matkaa Puertosta sinne on 30 km. Ilma oli puolipilvinen ja lämmin. Ihmisiä oli paljon liikkeellä ja parkkipaikat täynnä. Ajoimme hieman eteenpäin ja siinä oli ennen jyrkkää ylämäkeä pieni paikoitusalue, jossa oli tilaa. Myöhemmin näimme kaupungilla kävellessämme, että kaupunkiin tullessa on vasemmalla puolella iso ilmainen parkkipaikka muurien suojassa. Siellä ei ollut kuin muutama auto, joten kyllä autoille tilaa riittää. Sitä ei vain jostain syystä kukaan huomaa.

Pieni Garachico on turistien suosiossa ja se onkin viehättävä päiväretkikohde. Kaupungin nimi tulee saaren alkuperäisasukkaiden guanchien kielestä ja tarkoittaa pientä saarta. 1706 tulivuorenpurkauksessa kaupunki peittyi laavavirtaan. Viime marraskuussa jättiaallot pieksivät sen rantoja, mutta tuhot jäivät onneksi pieniksi.

Me kuljeksimme kujia pitkin ja käyskentelimme puistossa ja lopuksi nautimme aterian keskuspuiston reunalle olevassa kalaravintolassa nimeltänsä Arístides. Paikka on viihtyisä ja palvelu korrektia. Otimme grillatut pikkukalmarit, jotka olivat kyllä tuoreita ja maukkaita, mutta emme oikein pitäneet kastikkeesta. Sen piti olla kermaista juustokastiketta, mutta maku oli turhan

Lue koko postaus tästä