Killinkosken wanha tehdas – monipuolinen nähtävyys


Jälleen kerran on laitettu ruksi vierailemattomien paikkojen kohdalle! Tällä kertaa ruksin sai vetää Killinkosken kohdalle. Killinkoski on pieni kylä Virtain lähellä.
Killinkosken vanha P.G.Holmin (myöh.Inka Oy) nauhatehdas on kuuluisan arkkitehdin Josef Stenbäckin suunnittelema tehdasrakennus, jonka vanhimmat osat ovat valmistuneet v.1908 ja rakennus kuuluu suojelukohteisiin. Josef Stenbäck oli suomalainen arkkitehti ja insinööri, joka suunnitteli erityisesti kirkkoja. Stenbäckin perhe oli vahvasti kristillinen, jonka uskotaan vaikuttaneen hänen erikoistumiseensa kirkkojen suunnitteluun. Stenbäck suunnitteli 35 toteutettua kirkkorakennusta, noin 30 kirkon korjaus- ja muutossuunnitelmat sekä kellotapuleita. Hänen viimeisin suunnittelemansa kirkkorakennus on Killinkosken kirkko.
Killinkosken vanha tehdas on monipuolinen nähtävyys, sillä sen neliöihin kätkeytyy nykyään Into-keskus, Nauhateollisuusmuseo, Kamerataivas – Suomen kameramuseo, Josef Stenbäck ja Killinkoski -näyttely, Taidegalleria Killin Kalleria, Nostalgiset lelut -näyttely, Parturi-kampaamo kylämuseo, VPK:n palokaluston näyttely, Kirpputorihalli ja Kirjakirppu, Taiteilija Marjaliisa Pitkärannan näyttelytila, Vanhojen opetustarvikkeiden kokoelma, Killinkosken Tehdasmyymälä ja Wanhan tehtaan kuppila. Jokaiselle löytyy siis varmasti jotakin mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Voisi luulla, että kaikkien näiden edellä mainittujen kohteiden näkemiseen menisi vähintäänkin kaksi päivää niin museot ovat melko pieniä, joten

Lue koko postaus tästä