Kintulammi – retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereella

Tukikohdasta löytyy laavu, tulipaikka, puuliiteri puineen sekä kompostoiva käymälä.Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueKintulammin luonnonsuojelualue koostuu kolmesta osasta, joiden yhteispinta- ala on 608,5 hehtaaria. Vattula muodostaa alueen ydinosan, se rauhoitettiin vuonna 1959 ja sen laajennusalue vuonna 2003. Vattulan pinta-ala on 61 ha. Luonnonsuojelualuetta laajennettiin merkittävästi vuonna 2017, kun Kintulammin retkeilyalue rauhoitettiin osana Luontolahjani satavuotiaalle Suomelle -kampanjaa. Muista siis kulkea alueella jälkiä jättämättä. Käytä pitkospuita ja polkuja, pidä lemmikkisi aina kytkettynä ja ihaile kasveja niitä poimimatta. (lähde)Kintulammi kunnostus- ja kehitysprosessin kohteena
Toukokuussa vierailin ensimmäisen kerran Kintulammilla, Tampereen upealla retkeily- ja luonnonsuojelualueella. Kintulammi sijaitsee n. 20 km Tampereen keskustasta pohjoiseen. Kintulammi on kokenut kunnostus – ja kehitysprosessin vuonna 2017, jolloin alueelle rakennettiin n. 15km retkeilyreitistöä opasteineen. Lisäksi alueelle rakennettiin neljä tukikohtaa, joista löytyy laavu, tulipaikka, puuliiteri puineen ja kompostoitava käymälä. (lähde)

Opastustaulut opastavat retkeilijöitä.Kintulammella kävimme Kaukaloistenkalliolla, joka on alueen pohjoisosassa. Alue on tällä hetkellä suuressa suosiossa ja autolla liikkuessa parkkipaikan löytyminen voi tiettyinä aikoina aiheuttaa ongelmia.