Kirje autoilijalle

Hyvä autoilija,

minun pieni tuleva ekaluokkalaiseni aloittaa pian koulutiensä. Hän on 6-vuotias ja häneltä puuttuu melkein kaikki etuhampaat suusta. Hän tykkää olla ilman paitaa kun on kuuma ja hän ui kuin delfiini vedessä. Hän nauraa raikuvalla äänellä ja puhuu taukoamatta kuin papupata. Hän on ihana ja täynnä elämää.

Samanlaisia ovat myös muiden äitien ekaluokkalaiset. Ekaluokkalaiset nauttivat hetkestä ja kokevat joka päivä jotain uutta ja ihmeellistä. Kun näiden ekaluokkalaisten koulu pian alkaa, niin he saattavat kulkea ensimmäisiä kertoja itsenäisesti liikenteessä. Koulutie on jännittävä ja siellä voi nähdä kaikenlaista uutta. Vastaan lentävä perhonen voi viedä lapsen huomion tai pientareella komeileva kivi houkuttaa kiipeilemään. Pieni ekaluokkalainen saattaa nähdä kaverinsa toisella puolella autotietä ja pyrähtää juoksuun tielle yllättäen.

Me äidit yritämme parhaamme mukaan opettaa näille pienille ihmisille liikenteessä kulkemista turvallisesti, mutta jo pelkästään koulussa oleminen on lapsille todella jännittävää. Liikenne ja opetetut asiat voivat unohtua näiltä uusilta koululaisilta ennen koulupäivää ja erityisesti sen

Lue koko postaus tästä