Kirkon häämusiikki-ilta

Me oltiin reilu viikko sitten Leppävaaran kirkossa häämusiikki-illassa. Illan tarkoituksena oli kuulla erilaisia hääkappaleita pianolla, uruilla sekä laululla ja kappaleita soitettiin klassikoista uusiin suosikkeihin ja mukana oli myös muutamien juhlavuotta viettävien säveltäjien sävellyksiä.

Oli hieno kuulla uruilla soitettavan häämarsseja, mulle tulee niistä aina juhlallinen fiilis ja teki ehkä mieli vähän herkistelläkin, vaikkei ”sitä omaa” häämarssia tullutkaan. Pidän uruista soittimena niiden majesteettisuuden takia. Urut on varsin monipuolinen soitin, kun niistä saa kuitenkin kymmenittäin erilaisia ääniä.


Kirkon kanttoreiden valitsema kappalelista oli laaja, mutta meidän oli Visan kanssa todettava, etteivät juuri ne kappaleet meihin iskeneet. Toki oli hienoa kuulla esimerkiksi perinteinen Prinsessa Ruusunen ja Star Warsin tunnari uruilla soitettuna, mutta Ruusunen on turhan perinteinen ja Star Wars ei vaan oo se meidän häiden juttu.

Ihastuimme Marko Hakanpään Trumpettisävelmään ja jäimmekin pohtimaan, olisiko se hyvä kappale häämarssiksi. Mielestäni kun saavun alttarille voisi soida jotain kaunista ja mahtipontista musiikkia, mutta alttarilta avioparina poistuessa musiikki voisi ihan hyvin olla

Lue koko postaus tästä