Kohtaamisia & tekoja: Vaikutuksissa*

Olen tavannut elämäni aikanani paljon erilaisia ihmisiä, joilla jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. On ihmisiä, joiden kanssa jutustelu soljuu helposti ja niitä, joiden seurassa on oltava alvariinsa varuillaan, kun niskaan sataa syytöksiä ja toisen sisäistä laatua olevaa pahaa oloa.  Älykäs ihminenhän  ei kaappaa keskustelua tai hukuta toisia loputtomiin, yksipuolisiin jaarituksiin. Hän osaa olla hiljaa ja kuunnella, mitä toisella on sanottavana. Toisten jatkuva aliarvioiminen ja haukkuminen on viimeinen niitti arkkuun.
Itse pysyttelen kauempana silloin, jos huomaan, ettei keskustelukumppanilla ole mitään hyvä sanottavaa tai hän lietsoo negaatioita ympärilleen.
Kun älykkö lopulta avaa suunsa ja puhuu, hän osuu naulan kantaan. Jos saat kiitosta kuuntelijan taidoistasi sekä kyvystäsi olla hyvä ystävä, olet todennäköisesti fiksu tyyppi. Kyky tiedostaa omat puutteet ja halu työskennellä niiden korjaamiseksi ovat vahva signaali siitä, että korvien välissä leikkaa. On myös niitä marttyyreja ja luusereita, jotka ovat menettäneet elämäänsä otteensa ja kaikkien muiden elämä näyttää aina paremmalta. Moni luulee usein, että hiljaiset ihmiset ovat sisäänpäinkääntyneitä tai

Lue koko postaus tästä