Koiramekko, kesäpaikka ja syntymäpäivät

Eilen rakas täti täytti 70-vuotta ja turvavälin kanssa piipahdimme mummin ja vaarin kesäpaikalla onnittelemassa tätiä. Mutta miten outoa, kun ei voitu halata. Miten merkillinen tunne siitä jäi, kuin onnittelut eivät olisi saaneet täyttymystä.

Mutta miten paljon sillä oli kuitenkin merkitystä, että nähtiin monen viikon tauon jälkeen. Miten herkillä kaikki on, miten kova kaipuu läheisiä ihmiskontakteja, miten puolikasta elämä on ilman rakkaita ihmisiä.

Päivä antoi niin aurinkoa kuin onnenkyyneleitä taivaan täydeltä. Miten kaihomieli oli taas käydä mökillä, joissa mummin ja vaarin sielut asuvat. Kalliot, joille jääneet lukemattomien lasten varpaanjäljet kallioiden muistiin ikiajoiksi. Pysähtynyt tunnelma ja silti lapsuuden muistot filmivyörynä silmien edessä.

Miten mummin kanssa soudeltiin kauppaan. Kun täräytin vaaria pesäpallomailalla vahingossa käsivarteen ja vaari ensin urahti pari kirosanaa, näki lapsen hätäännyksen, silitti päätä ja sanoi ”ei haittaa, olen vahva kuin karhu.”

Miten monet hetket mökillä on vietetty ja miten ajanpyörä rullaa kiihtyvää tahtia eteenpäin.

Samu rakastaa mökillä oloa. Tuuli tuiversi ja viilensi Samun korvia. Samu pääsi tapaamaan myös Bea ystävää. Samppa kun ei muista koirista oikein välitä, mutta Bea on kiva kaveri.

Tädin poika ja vaimo laittaneet tädille onnitteluviirin. Mummin astiat kaapissa, joista syöty lukemattomat kalasopat, mummin herkulliset lihapullat, kesäiset salaatit, retiisit ja mukeista juotu sitä maailman parasta mummin raparperisoppaa. Laitanpa tähän mummin reseptin mukaan.

Mummin raparperisoppa

2 litraa vettä

2dl sokeria

Kiehuta vesi ja rapsut

Lisää 1rkl perunajauhoja kylmään veteen sekoitettuna ja lisää niin ettei kattila enää hellalla. Sekoita ja kappas kohta valmista.

Ensimmäistä kertaa ulkoiluttamassa Cath Kidston koiramekkoa. Eipä ole paljon syitä ollut ”pukeutua” muihin kuin mukaviin kotiasuihin. Piristi mieltä ja mekkohan on kuin itse Bea.

Vahva kuin karhu, vaari. <3

Ja Samppaliinin korvat hulmuaa tuulessa, aah.

Viime kesänä tädin kanssa vietettiin pidemmän kaavan mukaan mökkipäivää ja vähän muutakin. Paljon lisää kuvia ja juttua löydät täältä.

Rakas tätini mun, jo pienestä pitäen vankkumattomasti omassa elämässä mukana ja mahdotonta uskoa, että tämä energiapakkaus muka on jo 70vee.

Sellainen päivä eilen. Miten siellä, miten rajotusten purkaminen vaikuttaa teihin? Edelleen turvavälillä, miten kesän juhlat? Oletteko nähneet ihmisiä tai aiotteko nähdä, miten tästä eteenpäin ja miten jaksatte?

Sydämellistä ja aurinkoista viikon jatkoa kaikille. <3

Lue koko postaus tästä