Kolmas laatikkoviljelykesä

Turun laatikkoviljely pyörii nyt neljättä kesää ja me olemme mukana kolmatta. Miten ihanaa, että kaupunki tarjoaa tällaisen mahdollisuuden! Nyt kun parvekepuutarhamme on vähän lannistavassa tilassa, laatikkoviljely on aivan erityisen ilahduttavaa. Satoakin on jo saatu, ja viimeaikaisten sateiden myötä kasveista huolehtiminen on sujunut poikkeuksellisen leppoisasti.

Kasvuston rönsyilyä. Jotkin hunajakukista jo kukkivat.
Meillä on nyt myös viljelynaapureita. Keväällä viljelylaatikoittemme viereen oli ilmestynyt muutama uusi laatikko, joissa oli toisen viljelyporukan kyltti. Olin yhtä aikaa sekä riemuissani että vähän jännittynyt tästä käänteestä – minkälaisia uudet tyypit olisivat ja miten yhteiselo sujuisi? Jätimme laatikoille viestin, ja pian pääsimmekin yhteyksiin.

Naapurilaatikoita viljelee viereisessä talossa asuva henkilö kahden pienen lapsensa kanssa. Olemme törmäilleet satunnaisesti ja pitäneet yhteyttä sähköpostitse, ja rinnakkaiselomme tuntuu olevan mutkatonta. Laatikkomme muodostavat yhdessä ihanan runsaan, rönsyilevän viljelykeitaan, jonka ääreen on ilo saapua. Kasteluapuakaan ei enää tarvitse värvätä reissujen ajaksi kaukaa, sillä viljelynaapuri tarjoutui tarpeen mukaan auttamaan.

Naapurin laatikolla kukkii myös kauniisti.
Tänä kesänä minä ja toveri Krotti saimme viljelyhommamme

Lue koko postaus tästä