Kolme pientä retkeä talvisessa Ruissalossa

Retkeilin vuodenvaihteen molemmin puolin Ruissalossa. Aivan Turun keskustan kyljessä sijaitseva pitkulainen saari on ihan mieletön luontoaarre. Rakastan sen vanhoja tammimetsiä ja männiköitä, ketoja ja niittyjä, rantoja ja merimaisemia. Ruissalo onkin yksi niistä lähiretkikohteista, joissa minulla on tapana käydä säännöllisesti ympäri vuoden oleilemassa, toisin kuin monissa muissa, lähinnä sesonkiluonteisesti houkuttelevissa paikoissa.


Marjaniemen joulukierros
Perheellämme on ollut jo parinkymmenen vuoden ajan perinteenä tehdä jouluaattona pieni päiväkävely Ruissalossa Marjaniemen luontopolulla. Vain muutaman kerran retki on pitänyt perua hirveän sään vuoksi ja joinain vuosina olemme käyneet jossain toisessa kohteessa. Tänä jouluna oli onneksi oikein mukava ilma ja suuntasimme Ruissaloon. Kun miltei joka vuosi samana päivänä tekee samanlaisen retken samaan paikkaan, siitä muodostuu mukava jatkumo.


Tämän joulun retkellämme sää oli lämpimämpi kuin varmaan kertaakaan aiemmin. Ehkä lämpömittarin lukema on saattanut olla joskus vielä enemmän plussan puolella kuin tämänkertaiset viisi astetta, mutta nyt miltei tyyni sää sai ilman tuntumaan suorastaan keväisen leppeältä. Lumesta ei ollut tietoakaan, ja metsässä

Lue koko postaus tästä