Konjakilla maustettu suklainen juustokakku


Juustokakku se vaan aina on se mun lemppari. Se on vaan niin kiitollisen helppo ja vaivaton, ja silti niin monipuolinen kun makuja voi vaihdella niin monella tavalla. 
Loppuvuoden juhliin tein vähän spesiaalimman version ja lisäsin täytteeseen konjakkia. Konjakin makua olisi saanut olla enemmänkin mutta yritin pysytellä minimissä, jossa vieraat ei karta täytteen makua liiaksi. Seuraavalla kerralla korvaisin konjakin jollakin maistuvammalla alkoholilla, ehkä rommilla tai kermaliköörillä. Jos siis sattuu jotain kaapista silloin löytymään. Nytkin konjakkia oli vain siitä syystä, että tarvitsin sitä sinapin valmistuksessa.
Konjakki-suklaa juustokakku
Pohja5 digestivekeksiä1/2 dl hunajapaahdettuja maapähkinöitä (Snack2you)20 g voitaaripaus merisuolaa1 tl ceylonkanelia
Täyte2 dl kuohukermaa vaahdotettuna200 g maustamatonta tuorejuustoa1 tl vaniljasokeria150 g tummaa suklaata sulatettuna1/2 dl konjakkia1 liivatelehti

Murskaa pohjaa varten keksit ja pähkinät, lisää joukkoon sulatettu voi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (käytin 15 cm vuokaa).
Sulata täytettä varten suklaa. Kuumenna  konjakki ja lisää liotettu liivatelehti kuuman konjakin joukkoon. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, suklaa, vaniljasokeri

Lue koko postaus tästä