Kookossämpylät/kokossemlor

Och samma på svensk se längst ner

Kaksi kertaa olen leiponut kookossämpylöitä, molemmilla kerroilla samalla reseptillä, mutta vähän muutellen ainesosia. Ensimmäisellä kerralla vaihdoin jogurtin kreikkalaiseen turkkilaisen jogurtin sijaan ja juustona käytin Västerbottens juustoa. Tänään leipoessani käytin ihan normi emmentaalia. Psyllium minulla on hienojakoista. 
Kaivoin laatikosta jo ekaa kertaa tätä leipää leipoessani esiin Tupperwarelta joskus muinoin ostamani käsipelillä toimivan sekoittimen. Tällä sai kätevästi kaikki nopeaa sekaisin.  Ensimmäisellä kerralla laitoin juustoraastetta hieman päälle ja toisella kerralla en. Ensimmäisellä kerralla annoin taikinan turvota enemmän kulhossa, toisella kerralla taas vähän vähemmän. Sämpylöiden muodonkin jätin toisella kertaa ihan kokeilun halustani litteämmäksi. Alkuperäisen reseptin löysin Kutsu vapauteen- blogista (klik). Kiitos makoisasta ja helposta leipäreseptistä 😍 
Täytyy myöntää että olin tosi skeptinen sämpylöiden suhteen, ajattelin että kookosjauho ei sopisi suolaiseen leivontaan. 
 Ohje/ ingredienser 4 munaa/ 4 ägg1 dl kreikkalainen jogurtti/ grekiskt yoghurt1 dl kookosjauhoja/ kokosmjöl2 pientä kourallista juustoraastetta/ två nävar mjöl1 rkl psylliumia/ 1 matsked psyllium2 tl leivinjauhetta/ 2 tesked bakpulver1/2 tl

Lue koko postaus tästä