Kööpenhamina 2/2

Noniin, toinen postaus Kööpenhaminasta olisi tässä ja mä en taas malta olla hössöttämättä seuraavasta matkakohteesta miehelle, kun käyn näitä kuvia ja matkaa läpi. Mä haluaisin hillitä itseni tässä asiassa, etenkin kun nykyään se lentäminenkin on noussut ilmastonmuutoksen osalta näin pinnalle negatiivisessa mielessä. Jospa mä vaan voisin edes muutaman kuukauden olla haikailematta muualle ja ihailla vaikka menneiden reissujen kuvia ja Aurinkomatkojen sivujen antimia. No haastavaa, mutta yritellään!

Kööpenhaminan toinen päivä meille meni aikalailla kaupungin kiertelyyn, mutta ennätimme käymään myös parissa ostoskeskuksessa. Lähdimme ajoissa tiistai aamuna jälleen Stroget ostoskatua pitkin kävelemään ja tällä kertaa meillä oli tähtäimessä Rundetårn eli pyöreä torni. Se oli tosiaan Kööpenhaminassa sellainen korkea paikka, mihin aina haluan kaupunkilomilla. Se, että näet kaupungin korkealta yläilmoista, kiehtoo jotenkin todella paljon, vaikka saatan kärsiä vähän korkeanpaikankammosta.

Rundetårniin kipuaminen oli vähän eri, mihin yleensä on tottunut näköalapaikkoihin mennessä. Yleensä sitä huristellaan hissillä monen metrin korkeuteen tosin esimerkiksi Vatikaanissa kupoliin käveltiin myös mutta tässä käveltiin

Lue koko postaus tästä