Kootut parisuhdevinkit

Viimeksi kirjoittelin yhteisestä vuosikymmenestämme (kiitos kaikille ihanista onnentoivotuksista), ja parisuhdeasiat pyörivät vielä niin paljon ajatuksissa, että tänään jatketaan samalla linjalla.

Ihmissuhteet, ja etenkin parisuhde ja rakkaus, kiinnostavat minua aihealueena todella paljon. Keskustelemme usein yleisellä tasolla parisuhdeasioista, ja parisuhdekirjallisuutta on tullut kannettua kirjastosta kotiin sylikaupalla. En kuitenkaan sano olevani mikään parisuhde-expertti, sillä toisinaan saatan olla toivoton romantikko, idealisti ja vähän mustavalkoinenkin mitä rakkauteen ja parisuhteisiin tulee. Ja ehkä vähän naiivikin, olenhan viettänyt koko aikuisikäni tuon yhden ihmisen kanssa.

Olen kuitenkin todennut sen, että ollakseen hyvä parisuhteessa, ei tarvita paljoa harjoitusta. Parisuhteeseen pätevät samat opit kuin elämän muihin ihmissuhteisiin ja itse elämään ylipäätään. Se ei ole rakettitiedettä. Tarvitaan vain roppakaupalla rehellisyyttä, kykyä ja uskallusta itsetutkiskeluun sekä taitoa pysähtyä ja analysoida. Elämänkokemus tuo toki oman, tärkeän lisänsä.


Olen oppinut elämän ja vuosien varrella, että…

Aivan ensiksi, ennen mitään muuta, rakasta ja kunnioita itseäsi. Se muodostaa hyvän parisuhteen peruskiven. Jos rakkaus ja kunnioitus itseä kohtaan puuttuvat, ei voi

Lue koko postaus tästä