Kossin saari Kreikassa yllättää monipuolisuudellaan

Viime viikko reissattiin ihanalla ja aurinkoisella Kossin saarella Kreikassa. Edellisestä ulkomaan reissusta olikin kerennyt vierähtää jo tovi, sillä viimeksi perheen kesken reissattiin Prahaan vuoden 2016 kesällä. Tämä olikin siis ensimmäinen ulkomaanreissu nelihenkisenä perheenä. Kirjoittelen lasten kanssa reissaamisesta vielä  erikseen, sillä tässä postauksessa keskityn itse Kossin saareen ja niihin asioihin mitä kannattaa ehdottomasti nähdä ja kokea siellä.
SATAMA Kossin satama on ehdottomasti sellainen paikka, mikä on nähtävä. Sieltä lähtee paljon erilaisia retkiä viereisille Kreikan saarille ja myös Turkkiin pääsee shoppailemaan vajaassa tunnissa. Satamasta löytyy myös paljon kalastusveneitä, jonka edestä kalastajat myyvät tuoretta kalaa. Satama-alueelta löytyy paljon myös ravintoloita, baareja ja turistikauppoja. Sataman lähellä sijaitsee myös Hippokrateen puu, joka on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Kossilla. Kävimme siellä pyöräretkellä kahdestaan ja itse puu ei itsessään ole ilmiömäinen, mutta se sijaitsee kauniilla alueella ja vieressä on myös ihastuttava kahvila nimeltä Platanos, jossa kävimme lasillisella. 

Kossin keskustasta löytyy myös Agoran ympäristö, jonka vanhimmat rakennukset on ajoitettu hellenistiselle ajalle 300–200-luvulle eaa.

Lue koko postaus tästä