Kuinka aloittaa hääsuunnittelu?

Tuntuu että aika ajoin jossain Facebookin hääryhmässä törmää samaan kysymykseen: miten hääsuunnittelut aloitetaan ja kuinka aikaisin muut ihmiset ovat suunnittelut aloittaneet. Vastaan näihin kysymyksiin nyt omalta kantiltani ja mielipiteilläni, muistakaa siis, että absoluuttista totuutta ei tässäkään asiassa ole. 🙂


Miten hääsuunnittelu aloitetaan?

Työkseni ja vapaa-ajallani olen tehnyt tapahtumansuunnittelua, josta pidän kovasti. Ei siis ole yllätys, että myös häiden suunnittelu on tuntunut olevan varsin minun heiniäni. Tähän voinkin antaa neuvon, joka pätee mihin tahansa järjestettävään tapahtumaan: kannattaa edetä isoista linjoista pienempiin yksityiskohtiin.

Päättäkää siis ensin hääpäivä (tai -vuosi ja vuodenaikakin riittää ihan alussa), jonka ympärille lähdette rakentamaan isoja linjoja. Hääpaikan varauksessa saattaa hääpäivä vaihtua, jos häät on erityisen suosittuun aikaan ja hääpaikka on suosittu.

Kannattaa myös vähän miettiä, millaiset häät haluaisi. Olisiko rustiikkiset tai metsäteemaiset häät kivat? Haluanko kynttilöitä joka paikkaan tai perhoset teemaksi? Teema saattaa vaikuttaa paljon hääpaikkaan, joten edes jonkinlainen ajatus häistä kannattaa olla, ennen kuin lähtee hääpaikkaa varaamaan.

Oman seudun / hääseudun juhlapaikkatarjontaan

Lue koko postaus tästä