Kuinka varustautua telttaretkelle

Kirjoittelin aiemmin meidän perheen ensimmäisestä telttaretkiyöpymisestä ja lupasin kirjoitella vähän tarkemmin kokemuksia siitä mitä reissuun kannattaa pakata mukaan, missä vasrustehankinnoissa onnistuimme ja mitä parantamisen varaa on ensi kertaan. Faktahan on se, ettemme osanneet varustautua telttaretkelle aivan oikeaoppisesti, sillä vaikka periaatteessa kaikki tarvittava löytyi, yllätti Suomen alkukesä meidät kyllä täysin.

Hyvä listaus ihan perustarvikkeista löytyy jo Julian blogista, joten en lähde kaikkea tässä erikseen listaamaan. Lähinnä tarkoitus on keskittyä nyt perheenä telttailun näkökulmaan sekä siihen, mitä seikkoja kannattaa huomioida olosuhteet ja perheen tarpeet mukaan lukien.

Jos lähdetään niistä aivan olennaisimmista; meillä oli teltta, makuualustat, makuupussit ja tyynytkin. Se ei kuitenkaan riitä hyvän unen eväisiin, vaan täytyy ihan oikeasti keskittyä siihen, millaiseen keliin mikäkin varuste on mitoitettu. Meillä oli meidän telttaretkellä kylmä, joten olimme selkeästi arvioineet Suomen kesän väärin. Lisäksi halusimme näköalapaikan teltallemme, mutta emme ajatelleet seurauksia; tuuli puhalsi järveltä suoraan meitä kohden.

Kotatelttamme oli niukin naukin riittävän tilava,