Kuivatut appelsiinit


Vanha tapa on ollut kuivata appelsiinien viipaleita ja tehdä niistä joulukoristeita. Itsekin nyt toista kertaa näitä tein.

Appelsiini viipaloidaan hyvin ohuiksi ja laitettaan uuniin n. 75-100 asteeseen. Ne saavat olla siellä muutaman tunnin. Kannattaa välillä vähän kurkata uuniin. Itse pidin välillä uunin ovea auki, sillä näin haihtuvat kosteus pääsee pois. Kotiin tulee muuten aivan ihana tuoksu!

Vinkkinä, että appelsiini viipaleet tulevat kauniimman kirkkaiksi, kun levität niiden päälle tomusokeria.

 
 Kuorista voi vaikka piparkakkumuoteilla leikata ja kuivata koristeita.

Appelsiinin kuorista voi myös tehdä kukkia. Olen veitsellä kuorinut appelsiinin siten, että siitä tulee pitkä nauha. Sen olen kiertänyt rullalle kukkaseksi ja antanut kuivua huoneilmassa.

Mandariineja voi myös kuivata uunissa. Niihin vain leikataan tasaisesti viiltoja, jotta
nesteet sisältä pääsee haihtumaan.

Lue koko postaus tästä