Kukkiva kasvimaa potager


Olen onnellinen tästä kirjasta, Kukkiva kasvimaa potager. Olin tietoinen kirjasta mutta en ollut varma onko se minulle tarpeellinen. Etsin netistä mahdollisia arvosteluja kyseisestä opuksesta ja ihastuin näkemiini kuviin. Kirjan visuaalisuus on se mikä yleensä ensimmäisenä herättää (tai laannuttaa) kiinnostukseni. 
Luontoihmisiä olen ollut aina ja puutarhaintoon on varmasti vaikuttanut äitini kiinnostus puutarhoihin ja kasveihin. Tälle kesää hänellä oli haaveissa laittaa lavapuutarha, mutta se jäi nyt sitten tekemättä. Minä laitoin sen omalle kasvimaalle, aika huonosti vain on siemenet lähteneet itämään kun on ollut niin kuivaa pitkään. Tuntuu ettei kannulla kastelu enää riitä vaan vaatisi kunnon sateen taivaalta. 
Potager on sanana ainakin itselleni vieras mutta sen merkitys on kuitenkin tuttu. Potager on puutarha, jossa yhdistyy syötävä sato ja silmänruoka. Yrtit, porkkanat, kukat ja pensaat kasvavat potagerissa rintarinnan. Vastaavanlainen puutarha löytyy omastakin kaupungista, Jokilaakson matkailupuutarha on hyötypuutarha jossa on lisäksi myös kukkia, puita ja pensaita. Nykyisin se ei enää ole samanlaisessa loistossaan kuin muutama vuosi sitten.

Lue koko postaus tästä