Kulissien takaa: Tuotekuvat pikkubudjetilla

Oletteko koskaan miettineet, miten tuotekuvia otetaan? Miten kuviin saadaan tasaisen valkoinen tausta ja neutraali valaistus, ja miten ne saataisiin ihan perusbloggaajan resursseilla – ilman satojen eurojen studiovaloja ja taustakankaita?

Aion nyt kertoa yhden tavan, jota itse juuri testimielessä kokeilin :). Aivan ilmainen keino tämäkään ei ole, sillä perusvarustuksena on oltava hyvä kamera ja edes jonkinlainen kuvankäsittelyohjelma. Kuvankäsittelyltä tosin vaaditaan sitä vähemmän, mitä paremmin suorittaa lavastuksen ja määrittää valaistuksen/valotuksen.

Tälle kuvalle tarvinnut tehdä paljoa. Poistin polvesta healing brushilla pikku skraadun, mutta muuten pääsin vähällä.
Mutta jos nyt oletetaan, että omistat perus järkkärin ja osaat käyttää Lightroomia ja/tai Photoshopia, niin saat hyviä kuvia aikaan aika helposti. (Kokemus on tosin suotavaa tässäkin, sillä jossain määrin täytyy tietää mitä tekee.)

Tarvitaan:
– Ulkona oleva kuvauspaikka. Joku sellainen, mihin ei paista suoraan aurinko, mutta valoa heijastuu ympäriltä riittävästi. Jyrkkiä varjoja ei saa kuvaan jäädä, mutta hennot luonnolliset varjot ovat ihan suotavia.
– Seinä, johon voi kiinnittää taustan ja tasainen alusta sen

Lue koko postaus tästä