Kun ilmastonmuutos iski vasten ihmisten kasvoja


Ilmastonmuutos, se on vääjäämätön juttu. Maapallo on elävä ja muuttuu koko ajan, nyt ihmiset ovat nopeuttaneet planeettamme muuttumista ja saa nähdä millainen on lopputulos. Uutiset heittää ilmastonmuutoksesta valtavasti juttuja, raportit on julkaistu, ihmisten huoli on muuttunut lähes paniikiksi. Toinen puoli huutaa, että asialle pitää tehdä jotain ja toinen puoli huutaa, että mikä suomalaisten apu tässä kaikessa kun koska Intia ja Kiina.

On hienoa, että huoli on noussut kaikille ja useimmat ymmärtävät myös sen, että tämä on yhteinen asia, ei vain Intian ja Kiinan. Miksi? Me täällä lännessä vaadimme nopeasti vaihtuvaa muotia, isoa määrää tavaraa kauppoihin ja iso osa niistä tavaroista valmistetaan näissä maissa. Afrikkakin on imetty kuiviin, eli kyllä meistä lähtee muutos, meidän kulutustottumuksista ja vaatimuksista.
Intiassa on jo monet puuvillapellot niin myrkytettyjä, ettei niissä voi enää viljellä mitään muuta kuin tuota puuvillaa, tai ei välttämättä enää sitäkään. Maaseudun köyhyys ja naisten kouluttamattomuus aiheuttaa holtitonta lisääntymistä. Kyllä, moni asia ja muutos lähtee

Lue koko postaus tästä