Kuralan kylämäki


Kävimme sunnuntaina perheen kanssa pitkästä aikaa Kuralan Kylämäessä. Se on Turun kaupungin omistama historiallinen alue, joka toimii museo- ja kulttuurivirkistysalueena. Siellä on vapaa kulku ja on ihan ilmaista. Turun keskustasta ei ole montaa kilometriä tuonne ja bussilla pääsee hyvin.

Tuolla on ihana käydä vain kävelemässä ja katselemassa paikkoja. Alueella on paljon erilaisia vanhan ajan kasveja ja se onkin nykyään ”kasvipankki”.


Alue on vanha tila, jonka taloissa ja pihapiirissä pääsee ihailemaan vanhan ajan elämää ja esineitä. Pihapiiri on ihanan vanhan aikainen kukkasineen ja muine kasveineen. 
Joka kesä laitumille tuodaan eläimiä pitämään niittyjä ja maisemia kunnossa. Tänä vuonna siellä on ainakin perinteisiä lehmiä, lampaita ja kanoja. 

Normaalisti Kuralassa järjestetään erilaisia kädentaitopajoja. Vanhoja taitoja ja tapoja opetetaan eteen päin. Inforakennuksessa on myös oikea sepän paja. Siellä voi nähdä sepän työssään ja katsoa esimerkiksi upeata ritarin panssaria, joka on siellä tehty (en osaa sanoa miten on nyt kesällä auki).

Alueella voi nauttia omia eväitä. Alueelta löytyy penkkiryhmiä joissa niitä