Kurkistus tulevaisuuden ruokapöytään

Sain kutsun yllämainitun nimiseen tilaisuuteen, joka oli eilen. Illan aiheena oli ”Tattaria, lupiinia, kvinoaa ja öljyhamppua – kun maailma muuttuu, suomalaiset pellot elävät mukana. Miten turvata kotimaisen ruoantuotannon monipuolisuus ilmastonmuutoksen edessä? Millaista on tulevaisuuden terveellinen, kestävä, gluteeniton ja ennen kaikkea herkullinen ruoka?”  

Ilta pidettiin Turun tuomiokirkon lähellä jokirannassa sijaitsevassa, perinteikkäässä ja tunnelmallisessa Hus Lindman -ravintolassa.Minua kiinnosti aihe kovin, ja olen innokas kokeilemaan kaikenlaista uutta, varsinkin ruokien raaka-aineitten saralla. Tilaisuudessa tarjottiin myös puheenaolevista raaka-aineista valmistettua ruokaa maisteltavaksi, ja se olikin herkullista.

Yksi illan toteuttajista oli tuottajien ohella Luonnonvarakeskus (LUKE), jonka sivuilta löytyykin paljon luettavaa mm. juuri ruoasta ja ravitsemuksesta. Koska tässä illanvietossa pääosassa olivat nimenomaan kasvisperäiset proteiininlähteet, olen lueskellut sieltä saamaani ScenoProt-projektijulkaisua tänään mielenkiinnolla. Edellisestä linkistä pääset lukemaan asiasta lisää, ja saamani kirjasen e-versiokin löytyy täältä. Sirkkaproteiinista ja jauhomadoista lienemme kaikki kuulleet, mutta miten olisi mustasotilaskärpänen lautasellasi?
Härkäpapua ja suklaata Karviaisten tilalta Salosta. Errilaisilla suklailla päällystettyjä härkäpapuja ja herkullista mutakakkua. Minun suosikkini olivat nuo vaaleanpunaiset,

Lue koko postaus tästä