Kylmäuutettu kahvi

Nyt olisi kahvinarkkareille tiedossa herkullinen kahviresepti!Jos kuumana kesäpäivänä et kuitenkaan kovin nauti lämpöisen kahvin juonnista, suosittelen maistamaan ehdottomasti tämän kesän hittijuomaksi kohonnutta kylmäuutettua kahvia, cold brewed coffee. Kahvin valmistuksen juju on siinä, että kahvi on uutettu kylmässä vedessä vähintäänkin kahdeksan tunnin ajan. Kieltämättä maku vaati minulla aluksi hieman totuttelua aikoinaan kun ensimmäisen kerran pääsin kylmäuutettua kahvia maistelemaan. Makuun tottuneena kahvi maistuukin yllättävän hyvälle, että oli itsekin kokeiltava sen valmistusta. Kylmäuutetun kahvin etuna on sen raikkauden vuoksi myös se, ettei tarvitse kiirehtiä kahvin juonnin kanssa ennen kuin jäähtyy… Kylmä kahvi kaunistaa, vai miten se oli… 😉


Tämän piristävän kahvin ohjeen löysin soppa365.fi:stä.Valmistaaksesi kylmäuutettua kahvia ja kahvijääpaloja tarvitset:1½ dl tummapaahtoista suodatinkahvia8 dl kylmää vettä
Mittaa kahvinpurut ja vesi kulhoon (itse käytin pressopannua) ja anna seistä huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Suodata kahvi harsokankaan läpi, pullota ja säilytä jääkaapissa. Kahvi säilyy jääkapissa parisen viikkoa (jos maltat olla juomatta).Voit myös osan kahvista pakastaa jääpaloiksi.
Tarjoile kylmäuutettua kahvia kahvijääpalojen

Lue koko postaus tästä