Lakritsaiset raakamakeiset valkosuklaakuorrutuksella

Mies sanoi nähneensä joku aika sitten kaupassa salmiakki-valkosuklaapalloja, sellaisia kakkutikkarin ja tryffelin välimuotoisia miniherkkuja, mutta epäili etten tykkäisi ja jätti kauppaan. Sittemmin kävi uudelleen, osti ja toi näytille. Minähän repäisin rasian heti auki ja nautiskelin ja ihastelin vahvaa salmiakin makua ja taustalta jännästi tulevaa mustaherukan aromia. Aattelin, jotta näitä pitää saada lisää! Kunnes katsoin tuotesisältöä…ihan hirveästi E-koodeja, nyyyh. Tästä makunautinnosta inspiroituneena kokeilin ideoida vastaavanlaisen reseptin itse, koska pakkohan näitä on saada tehtyä  ilman ylimääräisiä turhuuksia.

Aloin pohtia reseptin sisältöä, päivin öin. Kekseistä ja tuorejuustosta sen saisi ehkä nopeiten mutta sitten ajattelin etten halua käyttää valmiita keksejä. Jatkoajatus oli leipoa keksit itse kunnes sitten päädyin ns. raakataikinaan eli raakana syötävään keksitaikinaan mitä ainakin amerikkalaisissa blogeissa näkee nimellä ”cookie dough”. Monissa niissä käytetään todella paljon sokeria ja voita, tai sitten taikinat ovat maapähkinäpohjaisia ja sellainen ei sovi tähän yhteyteen.
Minulla on tapana pohtia kaikkea ihan liikaa ja toisinaan taas ryhdyn hommiin tietämättäni alussa mitä