Laktoositon, gluteeniton ja pähkinätön porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko on meidän perheen suosikkilaatikko.Valmiissa laatikoissa on vaan se vika, että niissä on aina muskottipähkinää.Tytär on todella allerginen pähkinöille ja pienikin määrä voi olla hengenvaarallista.Nyt jo aivan liian monena vuotena, hän on jäänyt ilman porkkanalaatikkoa.Tänä vuonna on toisin.Vaikka emme vietäkään joulua, haluamme yhteisinä vapaapäivinä perinneruokia pöytään.

Riisipuuron tein laktoosittomaan täysmaitoon.

Kuorin 2kg porkkanoita, keitin ne lähes kypsiksi ja sen jälkeen survoin porkkanat. Maustoin survoksen, johon olin lisännyt jo puuron, pippurille, savupaprikalla, suolalla, laktoosittomalla margariinilla, 2dl lakroositonta kuohukermaa ja yhdellä kananmunalla.Päälle ripottelin vielä Moilas gluteenittomia korppujauhoja.

Paistoin laatikot 200 asteisessa uunissa 45 minuuttia.Kun laatikot olivat jäähtyneet pakkasin nämä pakastimeen.Otan ne sulamaan 23. päivä, seuraavana päivänä lisään vähän laktoositonta kuohukermaa laatikoihin ja lämmitän ne uunissa.Nyt saadaan kaikille maistuvaa porkkanalaatikkoa meidän herkkupöytään.
Ihanaa tiistaita juuri sinulle <3

Lue koko postaus tästä