Lämmittävä lihapata


Kun ulkona paukkuu keskitalven pakkanen, lumihanki narisee kenkien alla ja kotona tassutellaan tohvelit jalassa villapaitaan kietoutuneena, mikään ei ole parempaa kuin lämmittävä ja maukas lihapata. Vaikka viime vuosina olen hiljalleen liukunut yhä kasvis- ja kalapainotteisempaa ruokavaliota kohti, kylminä pakkaspäivinä pitkään uunissa haudutettu, höyryävä lihapata on vastustamaton klassikko, joka on kaiken lisäksi valmistuu vaivattomasti.

Talven helpoin ja herkullisin lihapata syntyy seuraavista aineksista:400-600 g kuutioiksi paloiteltua lihaa (tähän käy niin porsaan ulko- tai sisäfile kuin naudan sisä-, ulko- tai paahtopaisti)1 tlk basilika-oregano -tomaattimurskaa2 kpl lihaliemikuutiota / 2 kpl Knorrin Fond du Chef -tumma naudanliha-annosfondiaripaus mustapippuriaripaus herbes de provence -maustesekoitusta1 laakerinlehti0,5 purkillista hillosipuleita700-800 g kasviksia oman maun mukaan (porkkanaa, bataattia, perunaa, purjoa, selleriä, lanttua, ruusukaalia, herkkusieniä)
Ota lihat huoneenlämpöön hieman ennen valmistusta. Leikkaa liha kuutoiksi, ja laita lihat suureen ja syvään, voideltuun uunipataan. Ripottele mausteet ja lihaliemikuutiot lihojen päälle, ja kaada mukaan tomaattimurska sekä hillosipulit. Jos lihat eivät peity täysin, lisää hieman vettä.

Hauduta pataa uunissa 150 asteessa

Lue koko postaus tästä