Laponie (of Scandinavia) Face Oil

Laponiella (ransk. Lappi) on brändinimenä minun mielestäni mukava kaiku. 70- ja 80-luvuilla se oli nimittäin lähinnä meikkimerkki. Ihonhoitotuotteita en tuolta ajalta muista, mutta muistaisin omistaneeni ainakin luomivärin, ehkä myös huulikiillon.

Olin hiukan hämmästynyt nimen ilmestyessä uudelleen markkinoille, ja viimesyksyisillä I Love Me -messuilla piti käydä Laponien ständillä hiukan jututtamassa porukkaa. Visiitistä nettosin mukaani myös tämän ihoöljyn, joka siis on pr-näyte.Ihoöljyjä on monella kosmetiikkamerkillä, ja hyvin monilla on yhtenä ainesosana arganöljy, joka on yksi parhaista öljyistä myös epäpuhtaalle ihotyypille. Sitä on tässäkin. Hyvin yleinen ihoöljyjen ainesosa on myös ruusunsiemenöljy, jota tämäkin tuote sisältää. Ruusunsiemenöljy, joka tässä on orgaanista ja kylmäpuristettua, sisältää paljon A-vitamiinia ja sopii myös akneiholle. Molemmissa on hyvä rasvahappoprofiili.

Laponien ihoöljy kuitenkin erottuu edukseen kahden hiukan havinaisemman ainesosan vuoksi. Ne ovat ihoa pehmentävä kauraöljy ja rauhoittava vadelmansiemenäljy. Keltaisen sävyinen auranalkioöljy tulee suomalaisesta kaurasta, ja siinä on paljon hyviä rasvahappoja, jotka myös rauhoittavat ihoa. Kylmäpuristettu ja orgaaninen vadelmansiemenöljy sisältää myös runsaasti hyviä

Lue koko postaus tästä