Lapsi mukaan terassille?

Alkoholinkäyttö lapsiperheessä tuntuu olevan edelleen jonkinlainen tabu monelle ja siitä löytyy jokaiselta vahvat mielipiteet. Näin kesällä nousee keskustelunaiheeksi lasten tuominen terassille, jossa nautitaan myös alkoholia. Onko lasten tuominen terassille ehdottomasti kiellettyä vai vaikuttaako asiaan eri olosuhteet?
Itse en näe lasten tuomisessa terassille mitään väärää, mikäli kyseessä on ihan normaali ruokaravintola minne on muutenkin ok mennä lasten kanssa. Lapset ovat tervetulleita niin pitkään terassille, kun he itse jaksavat siellä olla ja terassin ilmapiiri pysyy lapsiystävällisenä. Suomalainen juomaperinne puolestaan ei ole yleensä kovin lapsiystävällinen, sillä se on yleensä humalahakuista. On siis vanhempien vastuulla arvioida missä vaiheessa lasten kanssa on syytä lähteä kotiin, kun porukka alkaa olla terassilla enemmänkin juhlatuulella. Lapsista vastuussa olevien vanhempien on myös muistettava pitää alkoholin nauttiminen kohtuullisena ruokajuomana.  

Itse olen vahvasti sitä mieltä, että lasten on hyvä nähdä se, että alkoholia on täysin hyväksyttävää nauttia lasi ruuan kanssa. Äärimmäinen kieltäytyminen alkoholista lasten seurassa tai humalahakuinen juominen nostaa alkoholin esille epäterveellisellä

Lue koko postaus tästä