Lapsi tarvitsee luontoa

* Kaupallinen yhteistyö – Leuto Design
Tänä kesänä olen herännyt luonnon maagiseen voimaan paljon vahvemmin. Puut alkoivat kukkia ja ruoho vihertää aivan yhtäkkiä kylmien kelien jälkeen. On ollut ihmeellistä seurata erityisesti jo tämän 4.5 vuotiaan kanssa kuinka luonto on herännyt eloon. Purosta on sulanut jäät talven jäljiltä ja valkoisen lumipeitteen jälkeen luonto on täynnä mitä ihmeellisimpiä verejä ja elämää. Maasta voi pongata muurahaisia, lehdellä istuu leppäkerttu ja lammessa ui sorsaperhe. Suomen kesä on äärettömän kaunis.  

Me koitetaan nauttia tästä kesästä mahdollisimman paljon ulkona, sillä jos totta puhutaan näitten kahden kanssa on aika mahdotonta olla edes neljän seinän sisällä. Luonnossa puolestaan näistä kahdesta  kuoriutuu myös sellainen harvinainen ominaisuus kuin rauhallisuus enemmän esille. Ne tutkivat jokaisen kävyn ja kiven, jolloin äiti ehkä voi myös sadasosasekunnin kuunnella myös hiljaisuutta ja tuulen huminaa ympärillä.

Mielestäni lasten ympäristökasvatus on merkittävä osa nykyistä kulttuuria. Lapsi on luonnostaan utelias luontoa kohtaan ja nauttii siellä olostaan. Esimerkin avulla hän oppii kunnioittamaan

Lue koko postaus tästä