Lapsiystävällinen lounaskahvila -Kaffestuga Bemböle


Vietimme viime viikolla muutaman päivän Helsingissä. Samalla kävimme vähän ajelemassa lähialueilla. Espoosta löytyi ihastuttava punainen tupa, jossa toimii lounaskahvila. Kaffestuga Bemböle on ihastuttava vanhoine rakennuksineen ja pihapiireineen.

Paikka on ihanan idyllinen niin sisältä kuin ulkoa.
Henkilökunta on pukeutunut vanhan ajan vaatteisiin.


Kahvitupa Bemböle on yksi Espoon vanhimpia maatilan päärakennuksia. Vanhin osa taloa on rakennettu jo vuonna 1737. Vuosien varrella talo on ollut monenlaisessa käytössä, kuten kouluna, kätilöopiston synnytysosastona ja kestikievarina.
Kahvilakin on toiminut jo vuodesta 1939. Talvisodan aikana rakennus tosiaan toimi kätilöopiston synnytysosastona.

Bembölen Kahvituvasta saa arkisin lounasta. Siellä on myös a la carte lista ja kahvila. Me ostettiin tällä kertaa sämpylöitä, köyhiä ritareita, kermakierreviineri ja kahvia sekä mehua. Hinnat olivat kyllä kohdillaan (esim. köyhäritari jätskillä ja hillolla 3,50€) ja varmasti mennään uudelleen, kun tuolla suunnalla taas liikutaan.

Paikassa on otettu myös lapset ihanasti huomioon. Kahvilassa oli hyvin esillä erilaisia lasten ruokailuvälineitä ja syöttötuoleja löytyi. Lisäksi kahvituvan pihapiiri on aivan ihana paikka lapsiperheille. Meille sattui vain

Lue koko postaus tästä