Laskiaispullat

sydämellisinä❤
Tänään on laskiaistiistai! Se on myös hernerokka ja laskiaispullapäivä. Perinteen mukaan tänään  pitäisi lähteä myös pulkkamäkeen.  Sen taidan kuitenkin jättää väliin ja tyydyn raikkaaseen kävelylenkkiin, ukko-kullan kanssa.

Laskiaispullista tuli todella kuohkeita, ilmavia ja hyvän makuisia, minä käytän usein pullataikinassa maitorahkaa.Nami, nam! Laskiaispullat25 g hiivaa50 g voita2 1/2 dl maitoa1 1/4 dl rahkaa1 tl suolaa1 tl kardemummaa3/4 dl sokeria noin 8 dl jauhoja1  muna

Murenna hiiva kulhoon, lisää kädenlämpöinen maito. Sekoita joukkoon muna, rahka, suola, kardemumma ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Tee taikinasta paksu pötkö ja jaa se osiin. Pyörittele paloista pikkupullia.Kohota ne kaksinkertaiseksi, voitele ne munalla ja (koristele raesokerilla).  Minä kaulin taikinan noin 1 cm paksuksi levyksi ja painoin suurella sydänmuotilla kuvioita.
Kuumenna uuni 225 °. Paista pikkupullat uunin keskitasolla noin 8-10 min.
täyte 1: vadelmahilloa
täyte 2: 200 g mantelimassaa1 dl  maitoa
Koverra jokaisesta pullasta vähän sisustaa lusikalla ja

Lue koko postaus tästä