Lautasellinen rakkautta


Ruoalla ei saa leikkiä. Höpö höpö. Kyllä minä ainakin tykkään hassutella ruoan kanssa. Ei se tarkoita sitä etteikö arvostaisi ruokaa. Lapsiperheessä kaikki keinot on lupa ottaa käyttöön kun lapsi nyrpistelee lautasen edessä. Meillä kun lapsia on kaksi niin ruoka jää syömättä milloin mistäkin syystä, ei aina edes siksi ettei tykkää vaan ehkä siksi, että sisarus sanoi jotakin väärää, lautanen on väärä, juomalasit on erilaiset tai toinen sai enemmän ketsuppia. Näiden tilanteiden purkamiseen kaipaa monesti apua ja monesti huumorin ja hassuttelun avulla tilanteet ratkeaakin. 
Usein lapset keksivät itsekin jotakin hassua ruokien suhteen. Tekevät itselleen voileivän ja huomaavat, että siitä muodostuikin jokin hahmo tai hassu naama. Siirappi jogurtissa näyttää koiralta ja makaronit muodostavat lautasella etanan. 
Nemon uusin kirja Lautasellinen rakkautta on hauska, lapsille suunnattu, ruokakirja. Kirjassa on kymmenittäin ideoita inspiroimaan ja auttamaan  lapsia syömään, maistelemaan ja tutustumaan uusiin makuihin ja raaka-aineisiin. Kirjan tekijä Linda Nyberg alkoi lapsen hassusta ruokatoiveesta innostuneena kehitellä erilaisia ja erimuotoisia

Lue koko postaus tästä