Laveralla suu puhtaaksi pestiin

Muistatko ne ajat, kun kiroilusta pestiin suu saippualla? Meillä ala-asteella opettaja hankasi vihreällä palasaippualla jokaisen suut ensin kokeeksi ja vettä päälle. Sitten vain jos kiroili. Eihän se lysti kauaa kestänyt, kun vanhemmat nostivat metakan hygieniasyistä. Ällöttää näin jälkikäteen, mutta tietämättömänä lapsena se saippualla pesu oli jännää ja se jopa lisäsi lasten kiroilua. Seuraavaksi opettaja nosti kainaloista tai hiuksista tai niskasta isoon roskis-saaviin nurkkaan seisomaan. Ei se sekään mennyt niinkuin Strömsössä, sillä jälleen asiaan puututtiin niin lapseen kohdistuvan fyysisen väkivallan että ällöttävien roskien joukossa seisomisen takia. Siinä roskiksessa kun oli niin käytetyt purukumit kuin käsipaperiroskatkin. Lopulta muutaman muunkin tempauksen jälkeen opettaja koki siirron Helsinkiin.


Tänä päivänä suuhygienia on minullekin tärkeää ja tiedän jo paljon enemmän kuin pienenä viattomana tyttönä. Nyt hampaiden pesukin on rutiinia eikä pakkopullaa. Nyt jopa tutkin netistä ja apteekista erilaisia vaihtoehtoja suuhygieniaan.

Yksi löytö on ollut laveran herkän suun hammastahnat. Aikaisemmin kirjoitin jo yhdestä tahnasta, joka minun herkkään suuhuni sopii.

Lue koko postaus tästä