Leipää, leipää, leipää – Bread, bread, bread

Norjassa syödään paljon leipää ja se onkin yleisin tarjottava aamiaisella, lounaalla sekä iltapalaksi. Yleensä tarjolla on näkkileipää, hapankorppua tai vaaleaa leipää, mutta tärkeintä on kuitenkin se, mitä leivän päälle laitetaan: maksapasteija, majoneesi ja makrillit tomaattikastikkeessa ovat omien havaintojeni mukaan ykkössuosikit. Päivällisellä täällä sentään syödään jotain muuta kuin leipää!
Norjaan muuton alkuaikoina olin aika järkyttynyt leivän määrästä ja totta puhuen, olen sitä hiukan edelleen. Itselleni ei pelkkä leivän puputtaminen sovi ollenkaan, joten olen ollut työpaikan lounaalla usein se outo kummajainen, joka syö lämmintä ruokaa. Nykyään koululla olen jopa nähnyt muutaman muunkin valitsevan lämpimän ruuan leivän sijaan eikä se tunnu olevan mikään ihmetyksen aihe.
Leipä on kuitenkin välillä ihan hyvä aamu- tai välipala, ja etenkin silloin kun se on oikein tuoretta ja ihanilla päällisillä koristeltu. Välillä meillä onkin tapana aloittaa viikonloppu lauantaiaamuna voileivillä (kuten näillä). Aina ne eivät näytä yhtä houkuttelevilta kuin alla olevassa kuvassa näkyvä yksilö, mutta joskus on kiva nähdä vähän enemmän

Lue koko postaus tästä