Leivosohje vuodelta 1946


Nyt kuulkaa Mialla on oikea aarre käsissään.Leivonta- ja ruokaohjeita vuodelta 1946.Mia peri kirjan mummiltaan.Taustatietoja vähän teille:Mian mummi oli vähän kuin varamummi minullekin, sama kun minun kaupunkimummini oli Mialle.Maalla olevaa mummiani Mia ei koskaan nähnyt, koska välimatkaa oli niin vietävän paljon.En tiennyt Mian mummin oikeaa nimeään ennen kuin hän nukkui pois, kutsuin häntä aina myös mummiksi.Mummin talon nurkilta pääsi kätevästi livahtamaan omille teille, paitsi, että mummi oli kyllä aika tarkkasilmäinen ja saattoi huudella minun ja Mian perään, että ”onko teillä villahousut jalassa, kun on niin kylmä”?No mutta nyt niihin leivoksiin.

Ei nyt lähdetty voita pesemään, mutta huoneenlämpöinen voi vaahdotettiin vatkaimella.Ohjeissa  sokeri ja vehnäjauhot ovat grammoina, mutta me muutimme ne desilitroiksi.

Leivonnaiset oli helppo muotoilla muffinsivuokiin jauhoja apuna käyttäen.Emme jaksaneet lähteä metallisia pikkuvuokia metsästämään.Tästä taikina määrästä sai 24 leivosta tehtyä.

Täyte tehtiin täydellisenä yhteistyönä.Minä  vatkasin ja Mia lisäili kasariin aineksia.

Leivosten päälle tehtiin vielä sokerikuorrutus.Harmitti vähän kun emme löytäneet vaaleanpunaista tomusokeria kaupasta.Kuorrute tehtiin sitruunamehuun.Kuorrute ei riittänyt