Lihaton lokakuu ja miksi me emme sitä vietä

Lihatonta lokakuuta vietettiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2013. Itse en ole viettänyt sitä vielä kertaakaan. Moni on kysynyt miksi. Pidänhän ekoblogia ja lihaton lokakuu on tärkeä merkkipaalu syksyssä. Ymmärrän yskän – ja Lihattoman lokakuun idean. Silti en osallistu.

 

 

Lihaton lokakuu ja miksi me emme vietä sitä

Ymmärrän, miksi lihatonta lokakuuta vietetään. Ymmärrän, että se herättää ajattelemaan erilaisia lihantuotannon epäkohtia, kulutetun lihan määrää ja ilmastonmuutosta. Silti en jaksa siitä innostua.

Itse ajattelen, että lihattoman kuukauden sijaan pidän huolen, että koko vuosi sujuu järkevästi liha-asioissa. Syömme lihaa kohtuu tasaisesti ympäri vuoden – no, jouluna on piikki joulukinkun muodossa. Koska kulutamme lihaa järkevissä määrin ympäri vuoden en koe tarvetta osallistua lihattomaan kuukauteen. Kuluttamamme liha on eettisesti ja ekologisesti tuotettua. Samassa paketissa on siis huomioitu sekä ympäristö että kotimainen, eettinen tuotanto.

Totta on, että moni syö lihaa liikaa vuoden mittaan ja sen ongelmiin on varmasti hyvä herätellä aina aika ajoin. Nykyiset kulutusmäärät ovat

Lue koko postaus tästä