Lintuhaasteiden summaus ja uuden vuoden suunnitelmat

Erilaisiin haasteisiin ja kilpailuihinkin osallistuminen voi tarjota hyvät puitteet kehittää itseään harrastajana, löytää ja oppia uutta tutustakin harrastuksesta. Viime vuonna haastoin itseni jälleen lintujen havainnoimisessa. Nyt kun lintujen ja retkeilyn täyteinen vuosi on takana, olen tarkastellut haasteiden mielenkiintoisia tuloksia ja pohtinut, mihin tähtään tänä vuonna.

Kisko, Salo
Luontoharrastuksissa olen perinteisesti vältellyt kilpailua, mutta pieniin, useimmiten aika rajattuihin tai henkilökohtaisiin haasteisiin olen välillä tarttunut. En kuitenkaan ylipäätään ole kauheasti tehnyt sellaista tilastointia harrastuksistani, jota voisi käyttää myöhemmin minkäänlaiseen tulosten vertailuun – osin tarkoituksellisesti mutta osin myös ihan vain laiskuuttani. Lintuharrastuksesta on tullut viime vuosina pikkuhiljaa eräänlainen poikkeus.

Olen jo kauan pitänyt kirjaa kaikista lintulajeista, joita olen koko elämäni aikana havainnut. Samoin joissain asuinpaikoissani olen listannut kotipihalta tai ikkunasta havaittuja lintuja – jälkimmäisiä lähinnä ensimmäisestä kaupunkiasunnostani, jotta sain suunnattua huomioni olennaisuuksiin ja muistutettua itseäni siitä, että vaikken asu enää metsän keskellä, luonto on silti jatkuvasti kaikkialla ympärilläni.

Nyt minulla on jo kahdelta vuodelta tarkka laskentataulukko

Lue koko postaus tästä