Lintukranssi

Oon aina tykännyt linnuista sisustuksessa. Olen piirrellyt ja askarrellut niitä paljon, mm. meidän kihlajaiskakun päällä oli sokerimassasta taiteiltu kaksi lintua. Sain myös mieheltäni tänä vuonna häälahjaksi Selettin Waiting-korppilampun. Linnut on todella kauniita ja kiehtovia, siispä tämä kranssi on tribuutti niille.


Halusin tehdä jouluksi herkän ja yksinkertaisen kranssin, jonka saisin roikkumaan olohuoneen ikkunaan. Tällä kertaa en halua ikkunaan kauhean suurta (+50cm halkaisija) valokranssia, joka minulla viime vuonna oli. Se näytti tieltä päin katsottuna Sauronin silmältä.
Muotoilin linnun huoneilmassa kuivuvasta DAS-massasta. Se on materiaalina helppo, eikä vaadi kuivatukseen uunia. Se oli minusta tekstuuriltaan paperimassan ja saven välimuoto. Kuivuneena materiaalia voi maalata helposti esimerkiksi akryylimaaleilla. Minä jätin kuitenkin tämän maalaamatta.
Halusin minimoida oksan kuormitusta ja kuivumisaikaa, siispä muotoilin sisälle foliosta pallon, jonka ympärille muotoilin linnun. Käytin sokerimassaan tarkoitettuja muotoiluvälineitä, koska savelle minulla ei ollut vasittuja kamppeita. Nehän on samanlaisia kuitenkin.
Lintu kuivui vähän reilussa vuorokaudessa kokonaan. Massan pintaa voi kuivana hioa, mutta materiaali pölyää kamalasti, joten asianmukaiset suojaimet on

Lue koko postaus tästä