Lipaston muutos nukkekodiksi


Sain jokin aika sitten kivan projektin, kun minut pyydettiin kunnostamaan lipastosta nukkekoti. En ihmettele, että tuo rumilus olisi muuten saanut lähtöpassit, mutta tästä kuoriutui oikea kaunotar ja työtehtäväkin sillä muuttui varmasti kivemmaksi, kuin ennen.

Lipaston muutos
Pinta hiotaan ensin ja sen jälkeen se maalataan tartuntapintamaalilla. En halunnut tuon maalaamisen kanssa kikkailla turhaan, vaan halusin jättää siihen vanhahtavan, hieman lommoisen pinnan. Tartuntapintamaali oli helpotus ja joudutti työtä. Päälle maalasin kaksi kerrosta vaalean harmahtavaa maalia, vaikka se kuivuttuaan kyllä muistuttaa enenmmän valkoista. 


Vetonupeiksi valitsin kauniit koristeelliset nupit, jotka sopivat hyvin sunnittelemaani  nukkekotiin, jossa ei  glitteriä ja kimallusta puuttuisi. Tarkoitus oli käyttää mahdollisimman paljon kierrätysmateriaalia ja vain minimaalisesti ostaa. Työhuoneelta sainkin kivasti materiaalia ja vain jotakin pientä jouduin hankkimaan. Voisin sanoa, että nukkekoti on 97 % kierrätysmateriaaleista tehty.

Kannattaa kysellä rakennuskaupoista näytepaloja ja yli jääneitä tapetinpalasia tämmöiseen työhön. Muutamia juttuja minulle annettiin mielellään, kun kerroin, mihin niitä tarvitsen. Lapset hellyyttävät aina ja hyvään tarkoitukseen kun tulee, niin

Lue koko postaus tästä