LOISTEEN JOULULOUNAS

Vaikka eletäänkin vasta lokakuun puoliväliä, niin aika rientää ja kohta viritellään jouluvaloja ja kirmaillaan kaupoissa joululahjoja etsimässä. Pikkujouluja tässä vasta työpaikalla suunnitellaan, mutta minä ennätin jo ottaa pienen varaslähdön jouluun. Pistäydyin nimittäin viime perjantaina blogiystävien kanssa hotelli Vaakunassa, johon oli katettu Loisteen joululounas. Lounas on keittiömestari Mikko Terhon käsialaa. Alkuun siemailimme pirteänmakuista alkudrinkkiä, joka vaikutti aluksi tuhdilta, mutta pehmeni lopulta suuhun sopivaksi. Tässä Apple Sour drinkissä oli : Calvados 4 cl, omenahillo 2-3-tl, kanelisiirappi 2cl, tuorepuristettu limeemehu. Kaikki ainekset sheikkeriin ja ravista jäiden kanssa ja jaa Coupette-lasiin. Koristeeksi laita omenaviipale ja tarjoile vaikka alkujuomaksi glögin vaihtoehtona. Pöydät oli katettu kauniisti hyvin yksinkertaisella tyylillä ja tässä kauniit lasit ja pienet jutut, kuten kanelitanko servetissä somisteena, saivat juuri aikaan sen pienen jouluisen fiiliksen. Loisteen joululounas, joka oli maistelumenu, sisälsi seuraavaa: seljankukkasilakkaa, sillikaviaaria, savuporo-päärynätartaria, hirvipateeta, paahdettua kukkakaali-karpalosalaattia, joulumakkaroita, porkkanoita, juustoja ja appelisiinipannacottaa. Näitä ja muita herkkuja tarjoillaaan Vaakunan 10. kerroksessa 9.12. alkaen, aikuiset

Lue koko postaus tästä