Lokakuun lukusaalis

Lomailusta, työn alkamisesta ja harrastuksista johtuen en saanut tässä kuussa luettua kuin yhden kirjan. Se oli tällä kertaa suomalainen tietokirja:Pekka Hyysalo: Fight Back – Toinen mahdollisuusVuonna 1990 syntynyt freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo kilpaili big airissa, half pipessa ja slopestylessä sekä nousi menestyksekkään kauden 2009–2010 päätteeksi big airin maailmanrankingissa sijalle 11. Huhtikuussa 2010 hän joutui Ylläksellä vakavaan hyppyonnettomuuteen, sai hengenvaarallisen aivovamman ja oli koomassa yli kolme viikkoa. Toisin kuin ennusteet lupasivat, Hyysalo käveli jo kuusi kuukautta myöhemmin.
Myös perustamastaan FightBackistä tunnettu Hyysalo kertoo kirjassa omin sanoin onnettomuudestaan ja sisukkaasta kuntoutumisesta, joka jatkuu tänäkin päivänä. Mies on valittu vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi ja vuoden turkulaiseksi vuonna 2014, mitä en kyllä ihmettele lainkaan!

Fight Back -kirjassa kuullaan Hyysalon itsensä lisäksi lyhyesti mm. hänen äitinsä tunnelmia vakavasta onnettomuudesta ja pojan selviytymisestä. Ennen kaikkea Fight Back kertoo kuitenkin siitä, miten sisukas Hyysalo on. Hän kertoo, miten laskettelu oli ennen hänen koko elämänsä ja miten asioiden arvojärjestys muuttui onnettomuuden jälkeen.

Lue koko postaus tästä