Loro Parque -eläinpuisto

Täytyihän meidän viedä lastamme eläinpuistoon ja Puerto de la Cruzissa sijaitseekin todella upea Loro Parque, joka on erikoistunut alunperin papukaijoihin (loro = papukaija), mutta puiston laajentuessa on eläinvalikoima kasvanut. Eläinpuiston on perustanut saksalaissyntyinen Wolfgang Kiessling 1972. Tänä päivänä puistossa on vieraillut lähes 50 miljoonaa kävijää. Kiesslingien suku omistaa myös saaren eteläosassa sijatsevan Siam Parkin vesipuiston. Tripadvisor on valinnut Loro Parquen maailman parhaimmaksi eläinpuistoksi. Puisto on suuri ja eläimillä on tilavat alueet liikkua eikä siellä ole lainkaan suuria nisäkkäitä kuten norsuja, kirahveja tai kameleita. Alue on viihtyisä ja siellä on helppo liikkua lasten kanssa. Palveluita on ripoteltu tasaisesti ja kuumana päivänä on suojaisia paikkoja levähtää.

Loro Parqueen on ilmainen kuljetus Tres Reys Católicos -aukiolta ja takaisin kaupunkijunalla. Lippuja voi ostaa etukäteen netistä tai paikan päältä ja lippuvaihtoehtoja on monia kuten yhdistelmälippu, jolla pääsee sekä Loro Parqueen että Siam Parkiin. Vaihtoehtoihin voi tutustua täällä.

Akvaario on suuri ja upea samoin kuin pingviiniplaneetta. Nisäkkäistä löytyy apinoita, gorilloja, tiikereitä, leijonia, jaguaareja ym. Puistossa järjestetään kiistanalaisia delfiini- ja miekkavalasnäytöksiä. Myös merileijona- ja papukaijashowt ovat ohjelmistossa. Näkemäni ja kuulemani perusteella miekkavalailla on hyvät olot, heidän altaansa ovat todella tilavat ja heitä kohdellaan hyvin. Morgan löydettiin aliravittuna ja heikossa kunnossa ja toimitettiin Loro Parqueen. Morgan on kuuro, joten hänen kouluttamisensa on tapahtunut muilla tavoin kuin merkkiääniin perustuen. Morgan synnytti terveen poikasen syyskuussa 2018 ja molemmat voivat hyvin. Koko Morganin tarinan voit lukea täältä.

Gorillaa ei stressi vaivaa.

Tiikeri on maailman suurin kissaeläin.

Jaguaari

Virtahevot ovat puiston uusimpia asukkaita.

Naarasleijona köllöttelee.

Pingviiniplaneetta

Miekkavalaat kouluttajineen

Delfiini vetämässä pikkupoikaa veneessä

Lue koko postaus tästä