LOUHISAAREN KARTANO

Loman viimeistä viikkoa viedään, joten oli aika järjestää taas kesän yllätysreissu. Viime vuonna kävimme Mikkelissä ja toissa vuonna Ähtärin eläinpuistossa. Olin jo muutaman kohteen miettinyt valmiiksi, mutta epävakainen sää sai minut muuttamaan tämän vuoden kohteen vain paria päivää ennen reissua. Ja onneksi tein vaihdoksen, koska tiistaina sää ei ollut suosiollinen, joten ensin suunnittelemani jokiristeily olisi ollut aika tuskaista sateisessa säässä. Kohteeksemme valikoitui tällä kertaa Louhisaaren kartano, joka oli esimerkiksi Mannerheimin syntymäkoti.

Louhisaaren kartano sijaitsee Askaisissa eli Maskussa. Olin jo valmiiksi katsonut kuvia paikasta, mutta kun pääsi jykevän kartanolinnan eteen seisomaan niin kuvat eivät tuntuneet enää miltään. Kartanon sisäpihalla seistessä tuntui kuin olisi matkannut sateiseen Brittein saarille. Tämän fiiliksen saattoi kartanorakennuksen lisäksi tuoda kartanoa ympäröivä englantilaistyylinen puutarha.

Louhisaaren kartanossa järjestetään tasatunnein opastettuja kierroksia, jonka lippu maksaa aikuiselta 9€. Hinta on mielestäni todella hyvä, koska opastetulla kierroksella pääset tutustumaan kaikkiin kolmeen kartanon kerrokseen ja samalla kuulet asiantuntijalta taustaa kartanossa asuneista henkilöistä ja tapahtumista.

Louhisaaren kartano

Lue koko postaus tästä