Luukku 5. Mehevä kurpitsakakku piparikinuskilla!


Täyskymppi! Tästä tulee ehdottomasti bravuurini, tämä on kakkupohjien kuningas! 

Tällä reseptillä syntyy myös muffinit ja täytteetön kakku kuten tämä tässä esillä oleva. Mutta tulevaisuudessa aion käyttää tätä ohjetta kaikkien kakkujeni teossa. 

Yleensä kaikki kakkupohjani lässähtävät vaikka tekisin ne miten, joskus kokeilen perunajauhoa, toisinaan vehnäjauhoa, joskus kumpaakin, ja leivinjauholla ja ilman. Aina silti koen sen saman ilmiön, että kuohkeannäköinen kakku lässähtää lätyskäksi, josta vaivoin saa leikattua kolme erillistä kerrosta. Nyt sitten kokeilin aiemmin ideoimaani myskikurpitsamuffini-taikinaani kakun tekemiseen. Jääkaapissa makoillut myskikurpitsa alkoi kyllästyä oloonsa kylmässä kaapissa ja päätin helpottaa sen oloa höyryttämällä ja soseuttamalla sen. Tein kaksinkertaisen muffinitaikinan ja lisäsin kaiken soseen, jonka kokonaisesta kurpitsasta sain, taikinan joukkoon. Hieman kyllä jännitti, että mitenköhän raskas taikina jaksaa kypsyä uunissa, mutta hyvin kävi. Tarkkaa aikaa en ottanut, seurasin vain kakun kypsymistä ja kokeilin pari kertaa tikulla onko kakku kypsä, kyllä siihen silti reilu puolisen tuntia meni 175*asteessa ja alatasolla. Ja niin uunista tuli täydellisen korkea, tiivis mutta kuohkea

Lue koko postaus tästä