Maailman kilpikonnien päivä

Tiesittekö, että tänään on kansainvälinen kilpikonnien päivä? 🙂 Itsekin olin unohtaa tämän tärkeän päivän, ellei eläinketju Faunatar olisi siitä eilen Instagram-tilillään muistuttanut! Kävin Faunattaren kotisivuilla vähän etsimässä lisätietoa aiheesta paitsi teitä myös itseäni varten.
Yhdysvaltainen kilpikonnien suojeluun keskittynyt American Tortoise Rescue -yhdistys perustettiin vuonna 1990 kaikkien maa- ja vesikilpikonnien suojelemiseksi. Nyt yhdistys juhlii jo 20-vuotista kansainvälistä kilpikonnapäivää, jota perinteisesti vietetään vuosittain 23.5.
Monissa maissa salakuljetettuja kilpikonnia myydään aivan liian paljon internetissä tai suoraan kaduilla ja toreilla ”auton takaluukusta”. Yhdysvalloissa on monia järjestöjä ja löytöeläintaloja, jotka ottavat hoiviinsa paitsi luonnossa loukkaantuneita luonnonvaraisia kilpikonnia myös laittoman kaupan tai välinpitämättömän hoidon kynsistä pelastettuja yksilöitä. Siksi American Tortoise Rescue kannustaa paikallisia kilpikonnafaneja adoptoimaan eläin joltain pelastavalta taholta, sillä Yhdysvalloissa on paljon kodittomia kilppareita.Täällä Suomessa kilpikonnien myynti on hallitumpaa, sillä myytävillä eläimillä pitää olla viralliset paperit, joilla todistetaan eläimen laillinen alkuperä. Silti valitettavasti tännekin salakuljetetaan eläimiä, joita myydään mm. internetissä.
Oma ongelmansa on tietysti sekin, miten pienenä ja

Lue koko postaus tästä