Maailmanmenoa, hautajaiset ja muuta

En tiedä, mistä aloittaa. Pikkusisko oli löytynyt kuolleena kotoaan pari viikkoa sitten. Istumassa keittiön pöydän ääressä ja nojaamassa seinään, ja hän oli ilmeisimmin ollut lukemassa Hesaria päiväyksellä 17.2. Saanut varmaan jonkun kohtauksen. Kuulemme, kunhan ruumiinavausraportti tulee. Mies kommentoi, että siinä voi kestää, sillä hänen vaimonsa kuoli aikoinaan ja raportin saaminen kesti vuoden. Nyt tietty koronan takia patologit voivat olla kiireisiä.

Mitä tulee sisareni kuolemaan: Olin juuri palannut Suomeen ja poliisit tulivat kertomaan asiasta. Ensimmäisen kerran elämässäni piti oikein istua alas, koska tuntui, että jalat menevät alta.

Toinen ongelma oli, että poliisi ilmoittaa vain yhdelle omaiselle, joten minun osakseni tuli ilmoittaa 85-vuotiaalle äidilleni. Kolmas ongelma oli siinä, että asun muutaman sadan kilometrin päässä, ja yli seitsenkymppiset ovat ns. turvaeristyksessä.


Ei ollut helppoa se. Vielä vaikeampaa oli 85-vuotiaalle äidille kuulla asiasta. Hän on edelleen aika sekaisin ja – niinkuin tuollainen vanhempi ihminen voi olla.

Nuorin sisareni halusi järjestää hautajaiset heti, eli ne olivat perjantaina. Äidin ja

Lue koko postaus tästä