Maailmanmenoa ja etätöitä koronaviruksen aikaan ja kuinka viihtyä karanteenissa

Epidemiat eivät ole kovinkaan harvinaisia maailmassa, ja niitä on ollut kautta aikojen. Karanteeni ja muut toimenpiteet eivät ole ennenkuulumattomia.

Lehtileike espanjantaudin ajoilta, jolloin esimerkiksi Suomessa kuoli noin 25 000 ihmistä tähän sairauteen.
Nyt leviämistä on edesauttanut väestön suuri liikkuvuus ja itse viruksen muuntautumiskykyisyys ja se, että kantaja saattaa levittää tautia jo ennen kuin saa itse mitään merkkejä sairaudesta. Onnettomuudeksi pandemian alku sijoittui kiinalaisen uudenvuoden juhlinnan alkuun, jolloin kiinalaiset matkustavat paljon, joten virus pääsi leviämään pahasti ennen kuin rajoituksia saatiin aikaan.

Yhtäkaikki, varmaan fyysinen eristäytyminen lienee käsien pesun ja kasvojen koskettelemattomuuden ohella niitä tehokkaimpia keinoja taltuttaa pandemiaa.

Olen itse tehnyt nyt jo kolmisen viikkoa etätöitä ja vaikka en äärimmäisen sosiaalinen luonne olekaan, niin alkaa tämäkin kiristää pipoa pikkuhiljaa. Työkavereitten meillä on aika pieni tiimi) kanssa on kerran viikossa puolen tunnin tuuletuspalaveri, jossa voi päästellä höyryjä ulos ja keskustella muustakin kuin työstä. Lisäksi tietysti on vielä päivittäisiä globaaleja kokouksia lähinnä Microsoft Teamsin tai Skype Business -sovelluksen

Lue koko postaus tästä