Maanantai töissä

Ajattelin teillekin kertoa millainen oli työpäiväni eilen.Mitä maanantai piti sisällään, mitä touhusi lähihoitaja/lastenhoitaja ryhmäperhepäiväkodissa?
Pohjatiedoksi sen verran, että meidän ryhmis on kaksi kerroksinen, kolme makuuhuonetta yläkerrassa, kaksi pesuhuonetta ja wc:t, sekä iso avoin tila alakerrassa sekä keittiö.
Lapsia ryhmässä on 12, ikähaarukalla 1v-4v.
Tällä hetkellä ei ole ketään eskariin lähtijää, mutta meillä tosiaan ollaan hoidossa siihen esiopetukseen asti.
Aamu alkoi 20 minuuttia ennen virallisen vuoron alkua, eli klo: 7.40.Menin töihin etuajassa ja sehän tarkoittaa sitä, että työt alkavat heti kun oven avaat.
Otin lapsia vastaan ja työkaveri tarjoili heille aamupuuroa.Syötin puuron yhdelle pikkuiselle, joka ei vielä osaa itse syödä kunnolla.Samalla höpöteltiin hoitoon tulevien lasten kanssa ja vaihdettiin kuulumisia vanhempien kanssa.
Aamupalan jälkeen pissatukset ja ulos pukeminen.Ulkoilemassa oltiin jo puoliyhdeksältä.Meillä ulos mennään ajoissa, koska muutama lapsi tulee hoitoon valmiiksi ulkovaatteet päällä.Eipähän tarvitse edestakaisin vaatteita laitella.Kolmas työntekijä saapui töihin ja suoraan ulkoiluun 🙂
Sisällä lapset saivat leikkiä omilla leluilla, koska meillä oli lelupäivä.Aikuiset pyörivät selvittelemässä muutamia ristiriitatilanteita ja seurasimme

Lue koko postaus tästä